4.10.2023. 20:06
0
Izbjegnuta suspenzija: KSBiH postigao dogovor sa bivšim selektorom Bosnićem
FOTO: FIBA
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine postigao je dogovor sa bivšim selektorom.

Dalibor Miloš, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, za Raport je otkrio da je KSBiH postigao dogovor sa bivšim selektorom Vedranom Bosnićem o dinamici isplate dugovanja.

Tim je, kako kaže Miloš, otpala mogućnost suspenzije koju bi u Savezu u slučaju neispunjavanja obaveza vjerovatno izrekla Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

“Tačno je, dogovorili smo se sa Bosnićem o plaćanju na rate. Odnosno, plan je da mu jednu veću ratu platimo odmah, a ostalo određenom dinamikom u narednom periodu”, kaže Miloš.

U razgovoru s njim smo saznali da je Miloš ponovo izabran i za predsjednika Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, jedne od članica Košarkaškog saveza BiH, čiji su predstavnici zastupljeni u strukturama krovne kuće bh. košarke.

Izborna sjednica Skupštine KS HB održana je u Mostaru. Miloš je izabran za predsjednika Upravnog odbora, a za potpredsjednika Miroslav Ramljak.

“Drugi kandidat za predsjednika bio je Petar Dujmović, a prilikom glasanja većina članova Skupštine podržala je mene”, potvrdio je Miloš.

(Erna H.)

KSBIH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.