28.12.2023. 22:10
0
Musa dvocifren u pobjedi "Kraljeva" u Lyonu
U 17. kolu Eurolige aktuelni lider takmičenja Real iz Madrida slavio je nakon preokreta protiv Lyona rezultatom 77:76.

Bolje su meč otvorili domaći koji su odmah na početku stigli do devet poena prednosti. No, do kraja prve dionice Madriđani su uspjeli smanjiti zaostatak na samo pola koša.

Sve do poluvremena Lyon je vodio, a najveća prednost Francuza iznosila je devet poena. Na pauzu se otišlo vodstvom Lyona 39:33. U nastavku ista situacija na terenu sve do posljednjih deset minuta.

Kraljevski klub je serijom od 11:0 preokrenuo rezultat na krilima sjajnog Vincenta Poiriera i Džanana Muse i do kraja uz dosta problema ipak uspio osvojiti nove bodove.

Musa je postigao 10 poena, zabilježio jedan skok i jednu asistenciju. Najefikasniji pojedinac u redovima pobjedničke ekipe bio je Poirier sa 17 poena.

Real je zadržao prvo mjesto na tabeli dok je Lyon ostao na posljednoj poziciji.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.