4.2.2024. 14:25
0
Rutinski trijumf Reala, Musa odigrao skromnu partiju
U 21. kolu španske košarkaške ACB lige, Real Madrid je ugostio Gironu Basquet i rutinskom partijom stigao do novog trijumfa konačnim rezultatom 92:79.

Real je dobro otvorio meč. U prvoj četvrtini su bili raspucani, imali su dobre serije, a sve navedeno je rezultiralo da prvu četvrtinu dobiju rezultatom 28:18.

Girona se nije predavala, nije ih puno omela prva četvrtina pa su veoma snažan otpor pružili u drugom periodu. Čak su na momente bili bolji od Reala i spustili prednost Kraljeva, tako da je na poluvremenu rezultat glasio 48:44 za domaćine.

U trećem periodu nove serije Reala, uspjeli su da se odvoje, igrali su još bolju odrbanu, tako da su sa docfirenom razlikom uspjeli da uđu u posljednju četvrtinu.

Četvrta četvrtina donosi ponovo bolji start Reala, a sredinom četvrtine Real odlazi na najvećih +14, bilo je na semaforu 83:69 i tada je bilo sve jasno oko pobjednika.

Do kraja utakmice Madriđani su rutinski sačuvali prednost do konačnih i pomenutih 92:79.

U redovima Reala sjajan je bio Poirier sa double-double učinkom od 19 poenai deset skokova, Campazzo je ubacio 17 poena uz osam asistencija. Poirier je bio i MVP utakmice.

Naš Džanan Musa je u ovoj utakmici na parketu proveo 18 minuta i za taj period ubacio je sedam poena i dodao dva skoka.

Kod Girone prvo ime bio je Iroegbu sa 16 poena i dva skoka, Pons je ubacio 12 poena i dodao četiri skoka.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.