13.8.2024. 20:46
0
Kevin Durant postao manjinski dioničar Paris Saint Germaina
NBA zvijezda Kevin Durant, koji je postao olimpijski košarkaški prvak s američkom reprezentacijom u Parizu, postao je novi manjinski dioničar trostrukog branitelja naslova francuske nogometne Ligue 1 Paris Saint-Germaina, 12-strukog francuskog kluba potvrđeni prvaci, javlja medijska mreža ESPN.

Nedavni osvajač zlatne olimpijske medalje s timom SAD-a na Olimpijskim igrama 2024. uložio je nekoliko miliona dolara vlastitog novca da se pridruži klubu, rekao je neimenovani izvor za ESPN.

Učinio je to preko Arctos Sports Partnersa, američkog investicijskog fonda koji je kupio 12,5 posto udjela u klubu 2023., procijenivši PSG na 4,6 milijardi dolara (4,25 milijardi eura).

Cilj Durantovog dolaska u klub je daljnji razvoj brenda PSG-a u Sjedinjenim Američkim Državama iz marketinške i sponzorske perspektive, posebno imajući u vidu Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. i Svjetsko prvenstvo 2026. koja će se održati tokom sljedeće dvije godine. 

Tridesetpetogodišnji Durant, koji igra za Phoenix Sunse, veliki je ljubitelj evropskog nogometa i suvlasnik Philadelphia Uniona koji se takmiči u sjevernoameričkoj nogometnoj ligi MLS. Dobar je prijatelj s predsjednikom PSG-a Nasserom al-Khelajfijem i posjetio je pariški teren za treninge i stadion Parc des Princes nekoliko puta prije svoje investicije.

Tokom utakmica u Parizu, Durant je 6. augusta prošao pored kampusa PSG-a kako bi pozdravio neke od igrača, štab i glavnog trenera Luisa Enriquea.

Durant je vrlo uzbuđen zbog pridruživanja klubu i vrlo je ozbiljan po pitanju svog ulaganja u klub, rekao je izvor za ESPN, prenosi STA. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.