5.7.2017. 9:53
0
Zelena pasta s dagnjama u paradajz sosu
Dagnje ili jagnje, pitanje je sad. Odgovor je, naravno, dagnje ako ih pripremite na način kako je to učinio Žarko Marić.
Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
200 g dagnji 
5 crnih maslina 
5 cherry paradajza 
poliv za ribu (maslinovo ulje, bijeli luk i peršun)
1 kašika koncentrata paradajza
100 ml paradajz sosa
so
mješavina začina
200 g kuhane zelene tjestenine

Morski plodovi su najbolji kada su svježi, ali ako u ribarnici ne nađete svježe, za ovaj recept poslužit će i smrznute dagnje.

Na maslinovom ulju popržite dagnje, pa im dodajte masline i cherry paradajz. Kada ispari tečnost od paradajza dodajte kašiku koncentrata paradajza, i nakon što se otopi, sve zalijte sa paradajz sosom. Žarko je sve začinio sa mješavinom začina i polivom za ribu koji je napravio od maslinovog ulja, bijelog luka i peršuna, a vi, naravno, možete začiniti i nekim drugim začinima koji idu uz morske plodove, kao što su ruzmarin, bosiljak ili majčina dušica.

Pustite ih da se lagano krčkaju oko 10 minuta, a za to vrijeme skuhajte zelenu tjesteninu, ili pastu po želji i pred kraj dodajte u sos. Prije serviranja tjesteninu s dagnjama pospite narendanim parmezanom.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.