Ovaj fantastični kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim nismo nikako drugačije mogli nazvati nego Fantasimisimo! Još kada vidite da ga nije teško napraviti, postat će vam još draži.
Sastojci:
2 vrećice pudinga od vanilije
2 kašike oštrog brašna
2 kašike gustina
1 l mlijeka
250 g putera
100 g šećera
100 g izrendane čokolade
50 g čoko bananica
200 g krem namaza po želji
700 g keksa po želji
sok od naranče
250 ml mlijeka
2 vrećice šlag kreme
Ovaj kolač je sve što ljubitelji slatka mogu poželjeti, pa čak i oni koji su lijeni da prave kolače, jer ovdje nema pečenja i brige o tome da li će vam biskvit ili tijesto uspjeti.
Za početak pomiješajte puding, brašno, gustin s malo mlijeka, pa kremu koju ste dobili lagano dodajte u mlijeko koje je tek proključalo i miješajte dok se krema ne sjedini i ne postane glatka, pa je skinite s vatre i ostavite da se hladi.
Za to vrijeme možete na sitno isjeckati čoko bananice i izrendati čokoladu, te po dnu tepsije, ili kalupa za kolač poredati prvi red keksa koji ste prethodno namočili u soku od naranče. Žarko Marić je koristio
Tefal tepsiju koja ima neprijanjajuću oblogu, što mu je kasnije omogućilo da bez problema servira kolač.
Kada se krema ohladi u nju dodajte rastopljeni puter, pa miksajte dok ne izradite glatku kremu. Zatim, je podijelite na tri jednaka dijela. U prvu kremu dodajte izrendanu čokoladu, pa je lagano promiješajte i prelijte preko prvog reda keksa. Poslažite novi red keksa koji ste, također, prethodno namočili u soku od naranče, pa u drugu kremu lagano umiješajte krem namaz po želji. Drugom kremom prelijte drugi red keksa, pa po njoj poslažite i treći red namočenog keksa. U treću kremu dodajte nasjeckane čoko bananice, pa sa njom prelijte kekse.
Na kraju posložite još jedan red keksa, te izmiksajte mlijeko i šlag kreme u čvrsti snijeg s kojim ćete premazati kolač. Potom ga stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje dva sata. Za to vrijeme će se kreme dodatno zgusnuti, a keks dodatno omekšati i dobit ćete nezaboravni Fantisimisimo!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.