Kada u kući imate krompira sigurno nećete ostati gladni, a jedno od najjednostavnijih i najjukusnijih jela od krompira su pole. Žarko Marić ih je obogatio suhim mesom i od njih načinio pravi mali specijalitet.
Sastojci:
1 kg krompira
250 g suhog mesa
ulje
so
Sa polama ne možete pogriješiti. Lako ih je napraviti, a rijetki su oni koji im mogu odoljeti. Krompir dobro operite, a ako je stari onda i ogulite. Prepolovite ga i blago posolite sa obje strane.
Pole poredajte u tepsiju, pouljite i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Za to vrijeme suho meso nasijecite na deblje kriške, pa ih poslažite po krompiru i vratite u rernu na još desetak minuta. Kad budete kupovali suho meso potražite malo masniji komad. I u pripremi ovog jela Žarko je imao pomoć svog vjernog prijatelja
Tefala.
Tako pripremljene pole poslužite uz ajvar ili mješavinu mladog sira i milerama. Nije isključeno da ćete brzo nakon toga morati peći novu turu ;)
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.