3.11.2017. 10:54
0
Topla salata od gljiva i kapara
Gljive obično idu kao prilog ili dodatak u glavnim jelima, ali Žarko Marić im je pronašao novu ulogu. Odlične su kao glavni sastojak za toplu salatu koja je gotova za tren oka.
Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 luk
400 g šampinjona
100 g shiitake gljiva
1 kašika mješavine začina
biber
1 češanj bijelog luka
25 g kapara
150 g ljubičastog kupusa

Gljive očistite, ali ih nemojte prati vodom. Izrežite ih na deblje kriške. Na maslinovom ulju popržite luk, pa kad omekša dodajte gljive.

Začinite ih, dodajte bijeli luk i krčkajte na laganoj vatri dok ne ispari njihova tečnost. Na kraju dodajte kapare koje ste isprali pod jakim mlazom vode i sve još kratko pustite da krčka.

Tople gljive prelijte preko ljubičastog kupusa kojeg ste isjekli na sitno. Osim što je ukusna, ova salata je i jako zdrava, jer shiitake gljive sadrže dosta minerala i vitamina B grupe. Tefal, partner dobrog ukusa!
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.