21.11.2017. 11:08
0
Piletina u ljutom pohu
Pohovanoj piletini rijetko ko može odoljeti, od djece do starijih, svi vole ukusne i mekane zalogaje. Žarko Marić je odlučio u sve to ubaciti malo vrućih začina i od pohovane piletine napraviti senzaciju.
Sastojci:

500 – 600 g Madi pilećih prsa
2 jaja
ulje 
mineralna voda

150 g brašna
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašika slatke crvene paprike
½ kašike ljute crvene paprike ili chili praha
1 kašičica bijelog luka u prahu

Svježa Madi pileća prsa isječemo na šnicle i blago ih istučemo čekićem za meso. Piletinu posolimo i pobiberimo, te je prelijemo s malo ulja i ostavimo u frižider oko pola sata.

U posebnoj zdjeli pomiješamo brašno i začine: đumbir u prahu, slatku crvenu papriku, ljutu crvenu papriku i bijeli luk u prahu. Jaja s mineralnom vodom  i malo soli utučemo u posebnoj zdjeli.

Pileće šnicle najprije uvaljamo u brašno, a potom ih stavimo u jaja, te ih ponovo vratimo u brašno. Tako pohovane šnicle pržimo u dubljoj tavi s malo više ulja, 2-3 minute sa svake strane. Savršene rezultate Žarko je postigao koristeći Tefal tave. Ispržene šnicle slažite na papirni ubrus i poslužite uz salatu ili neki umak na bazi majoneze.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.