Vani je zima i snijeg, ali uz pomoć hrane možete napraviti ugođaj ljeta i mora. Sa salatom od prženih kozica ugrijat ćete stomak, a biće vam toplo i oko srca.
Sastojci:
500 g repova kozica
1 kašika mješavine začina
100 ml maslinovog ulja
200 g rukole
100 g kukuruza šećerca
10 cherry paradajza
100 ml bijelog vina
1 bijeli luk
1 kašika sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
Kako je riječ o vrlo jednostavnom receptu, onda sebi olakšajte i kupite već očišćene repove kozica. Začinite ih i prelijte maslinovim uljem, pa ih ostavite u frižider najmanje pola sata.
U većoj zdjeli pomiješajte rukolu, paradajz i kukuruz i ostavite sa strane, a u manjoj zdjeli dobro izmiješajte sitno sjeckan bijeli luk, malo sirćeta i maslinovo ulje.
Poslije mariniranja, kozice kratko prepržite, pa ih zalijte bijelim vinom. Pustite da vino ispari, pa tople kozice dodajte u salatu. Sve prelijte sa mješavinom bijelog luka, sirćeta i maslinovog ulja i lagano izmiješajte. I ovog puta, Žarki Mariću je društvo u kuhinji pravio
Tefal. Uz ovu salatu možete poslužiti prepečene kriške francuskog hljeba.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.