28.12.2017. 11:39
0
Komorač rižoto sa suhim mesom
Ako još niste probali komorač, osim u čaju, vrijeme je da napravite rižoto sa ovom namirnicom po receptu Žarka Marića i ostanete bez teksta.
Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
1 stabljika prase
1 komorač
1 mrkva
100 g suhog mesa
1 češanj bijelog luka
200 g riže
200 ml bijelog vina
300 ml goveđeg temeljca
mješavina začina
peršun
parmezan

U dubljoj tavi, ili šerpi, zagrijte maslinovo ulje, pa prodinstajte krupno narezanu prasu, te komorač i mrkvu nasjeckanu na kockice. Nakon toga, dodajte tanko isječeno suho meso i usitnjeni bijeli luk.

Ako hoćete da ubrzate proces pripreme, rižu možete skuhati posebno po uputsvu sa pakovanja, pa je dodati povrću. No, isto tako možete dodati nekuhanu rižu, kratko je prepržiti sa ostatkom povrća, pa sve zaliti sa bijelim vinom i goveđim temeljcem i pustiti da se lagano krčka dok riža ne postane mekana. Ukoliko koristite već kuhanu rižu onda smanjite količinu vina i temeljca, kako vam rižoto ne bi bio previše tečan. Žarki je pripremu ovog jela dodatno olakšao Tefal.

Na kraju u vaš rižoto dodajte svježi peršun i narendani parmezan. Dodatno, rižoto možete ukrasiti sa svježim grančicama komorača.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.