20.2.2018. 11:18
0
Najhrskavija piletina
„Koliko jedem piletine, prokokodakaću“, često ćete čuti ovu rečenicu od prijatelja, poznanika... No, problem nije u piletini, već u jednoličnom načinu pripreme. Žarko Marić ima odličan recept koji će od piletine učiniti privlačan, ukusan i malo drugačiji obrok.
Sastojci:

500 g pilećih fileta 
2 šolje kukuruznih pahuljica
senf
bijeli luk u prahu
biber
so

Svi vole hrskavo, pa čak i oni koji imaju problema sa zubima. Ako se odlučite pripremiti piletinu na ovaj način, dobit ćete nevjerovatno hrskav obrok.

U plastičnoj vrećici pomiješajte kukuruzne pahuljice i začine, pa ih kratko rukama, ili nečim čvrstim lagano „istucite“ kako biste ih usitnili. 

Pileće filete nemojte previše tanjiti, da vam meso na kraju ne bi ispalo suho i tvrdo. Dobro ih namažite senfom, pa ih uvaljajte u kukuruzne pahuljice trudeći se da što više pahuljica ostane na mesu. Piletinu poredajte u tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, i pecite na 180 stepeni oko pola sata. 

Uz hrskave pileće zalogaje možete poslužiti pomfrit ili pekarski krompir, te svježu salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.