16.4.2018. 10:29
0
Chia sutlijaš s jagodama
Pojedini nutricionisti chia sjemenke nazivaju superhranom, pa nismo mogli odoljeti da ih probamo. Žarko Marić je pripremio recept u kojem nema kuhanja, a dobit ćete zdrav i ukusan obrok.
Sastojci:

25 g chia sjemenki
50 ml mlijeka
50 g svježih jagoda
preljev od šumskog voća

Da je riječ o zdravom obroku, koji je najbolje pripremiti za početak dana govori podatak da chia sjemenke sadrže osam puta više omega-3 masti od lososa, pet puta više kalcija od mlijeka, te tri puta više željeza od špinata, a odličan su izvor vlakana.

Dakle, sjemenke prelijte mlijeko i ostavite oko pola sata, nakon čega će se stvoriti želatinasta tekučina koja je najbolji pokazatelj da su sjemenke spremne za konzumaciju. 

Svježe jagode dobro operite, pa ih isjecite na sitne komade. U zdjelice sipajte najprije malo sutlijaša od chia sjemenki, a potom dodajte jagode. Dodatno, ovaj zdravi obrok možete obogatiti preljevom od šumskog voća kojeg također možete jednostavno pripremiti, a recept možete pogledati OVDJE.

Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.