29.6.2018. 18:46
0
Futrovana piletina
S pilećim mesom se mogu čuda napraviti, a jedno od jela koje će vam dočarati potpuno drugačiji okus piletine je upravo ovaj recept.
Sastojci:

4 pileća filea 
125 g mozzarelle 
50 g žutog sira 
100 g suhog mesa 
1 kašika senfa 
biber
so

Na svakom pilećem fileu napravite džepić (rupu za filovanje) koji će vam poslužiti za punjenje, odnosno futrovanje, pa sve posolite i pobiberite.

U posebnoj zdjelici pomiješajte senf, kockice mozzarelle i narendani žuti sir po želji. Sa ovom smjesom punite file, a rupu zatvorite čačkalicom.

Zatim, file obložite tankim kriškama suhog mesa i poredajte u tepsiju koju ste ranije obložili papirom za pečenje. Sve stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta.

Futrovana pileta odlično ide uz grilovano povrće, a kada se ohladi može se servirati i kao meza. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.