S pilećim mesom se mogu čuda napraviti, a jedno od jela koje će vam dočarati potpuno drugačiji okus piletine je upravo ovaj recept.
Sastojci:
4 pileća filea
125 g mozzarelle
50 g žutog sira
100 g suhog mesa
1 kašika senfa
biber
so
Na svakom pilećem fileu napravite džepić (rupu za filovanje) koji će vam poslužiti za punjenje, odnosno futrovanje, pa sve posolite i pobiberite.
U posebnoj zdjelici pomiješajte senf, kockice mozzarelle i narendani žuti sir po želji. Sa ovom smjesom punite file, a rupu zatvorite čačkalicom.
Zatim, file obložite tankim kriškama suhog mesa i poredajte u tepsiju koju ste ranije obložili papirom za pečenje. Sve stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta.
Futrovana pileta odlično ide uz grilovano povrće, a kada se ohladi može se servirati i kao meza. Dobar tek želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.