5.9.2018. 10:54
0
Supa za ozdravljenje
„Vraća iz mrtvih“, „Ide pješke“, „Bir iladž“... neki su od komentara koji će vam sigurno proći glavom već nakon prvog zalogaja supe za ozdravljenje.
Sastojci:

500 g svježeg paradajza
250 g krompira
1 stabljika prase
1 luk
½ korijena celera
5 češanja bijelog luka
svježi peršun
muškatni oraščić


Luk i korijen celera isjeckajte na kockice, a češnjeve bijelog luka samo očistite od kožice. Paradajz prelijte vrelom vodom, pa poslije 5-10 minuta lako ćete skinuti koru. Ni paradajz ne morate previše sitniti, dovoljno će biti da ga presiječete na pola. Stabljiku prase dobro isperite vodom, pa je narežite na ploškice, a krompir ogulite i izrežite na veće kocke.

Veću i dublju šerpu stavite na vatru, pa redom dodajite povrće. Sve prelijte sa vodom, tako da povrće bude u vodi i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.

Zatim, dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i muškatni oraščić, a po želji možete supu posoliti i pobiberiti. Također, možete dodati i malo maslinovog ulja. Pustite je da se krčka još 5-10 minuta, a potom je ispasirajte, ili je izblendajte štapnim mikserom. 

Kao što reče komentar na početku, ova supa diže iz mrtvih, a odlična je kao predjelo ili laganu večericu. Tefal vam želi dobar tek!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.