23.10.2018. 12:42
0
Mediteran salata
Kad plodove Mediterana povežete na jedan tanjur, dobijete salatu punu boja, mirisa i okusa. Uživat ćete u svakom zalogaju!
Sastojci:

40 g mješavine salata (zelena salata, radič, endivija)
20 g rukole
½ crvene paprike
½ krastavca
½ ljubičastog luka
50 g cherry paradajza
30 g inćuna
20 g crnih maslina
180 g tunjevine
1 kuhano jaje

dresing:
maslinovo ulje
ruzmarin
vinsko sirće

Kod priprema salata je najbitnije da namirnice koje koristite budu oprane, nasjeckane i spremne za konzumiranje. Salatu uvijek pripremajte u širim i dubljim zdjelama kako biste je lako izmiješali. Ali, u ovom slučaju, salatu možete odmah slagati na veći ravni tanjur.

Skuhajte jaje, pa ga ostavite da se hladi. Mješavinu salata natrgajte rukama na veličine zalogaja, pa ih poredajte po dnu tanjura. Listove rukole rasporedite po salati, pa dodajte tanke ploškice krastavca. Papriku izrežite na trakice, pa ih stavite na krastavce. Ljubičasti luk izrežite na tanke prstenčiće i neobavezno ga rasporedite po salati.

Cherry paradajz prepolovite, pa ga poredajte po rubu tanjura, a tako učinite i sa crnim maslinama. Inćune stavite preko luka, a po njima rasporedite kriške kuhanog jaja. Na sredinu salate stavite tunjevinu. Na kraju pripremite jednostavni dresing od maslinovog ulja, ruzmarina i vinskog sirćeta, pa ga prelijte po salati. Uz ove osvježavajuće zalogaje sjajno će se uklopiti i čaša bijelog vina. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.