22.11.2018. 11:39
0
Morska riba u naranči
Za pripremu ribe zaista nije potrebno mnogo vremena. Donosimo recept s kojim ćete imati pravi slasni riblji specijalitet!
Sastojci:

škarpina ili neka druga morska riba (oko 500 g)
250 ml mlijeka
so
biber
brašno
maslinovo ulje

umak:
1 kašika putera
sok 2 naranče
50 ml bijelog vina
ruzmarin

U ribarnici potražite svježu morsku ribu, ali nećete pogriješiti ni ako uzmete smrznutu. Također, možete uzeti cijelu ribu, a još lakše ćete je pripremiti ako pronađete filete morske ribe.

Kako god, ribu najprije dobro isperite, a onda još bolje posušite, pa je prelijte mlijekom i ostavite oko sat vremena u frižider.

Nakon toga ribu posolite i pobiberite, pa je dobro uvaljajte u brašno. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa ribu pržite na srednjoj vatri oko pet minuta sa svake strane. Isprženu ribu izvadite u posebnu zdjelu, poklopite je i ostavite sa strane.

U istu tavu, u kojoj ste pekli ribu, dodajte kašiku putera, pa kad se rastopi ulijte najprije cijeđeni sok naranče i bijelo vino. Po želji, umak možete dodatno posoliti i pobiberiti, a obavezno stavite ruzmarin i krčkajte sve dok se sos ne zgusne. Sa ovim sosom prelijte ribu i poslužite uz kuhanu blitvu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.