30.11.2018. 16:04
0
Fish burgeri
Dobar burger se može napraviti i od ribe, a uz domaći umak dobijete kompletan obrok u kojem ćete uživati bez griže savjesti.
Sastojci:

1 konzerva sardina
1 konzerva tunjevine
100 g svježe crvene paprike
100 g stabljike celera
100 g svježeg peršuna
1 manja glavica ljubičastog luka
1 češanj bijelog luka
50 g majoneze
2 kašike senfa
so
biber
100 g prezle

Umak:
50 g majoneze
1 svježa paprika roga
50 g pavlake
sok ½ limuna
narendana korica 1 limuna
so
biber
chili sjemenke

Zahvaljujući Tefal kućnim aparatima ovi burgeri su gotovi za čas. U sjeckalici najprije sameljite crvenu papriku, stabljiku celera, svježi peršun, ljubičasti i bijeli luk. Miksajte dok ne dobijete finu pastu od povrća. U većoj zdjeli pomiješajte konzerviranu tunu i sardinu (ocijeđene), pa ih viljuškom usitnite. U ribu dodajte pastu od povrća posolite, pobiberite, dodajte senf, majonezu i 50 g prezle, pa sve dobro izmješajte.

Od ove smjese pravite pljeskavice ne veće od dlana, i debljine oko 2 cm. Nakon toga, oblikovane burgere uvaljajte u ostatak prezle, pa redajte na tacnu. Pokrijte ih plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na sat vremena.

Za to vrijeme pripremite umak. Na Optigrillu izgrilujte papriku rogu, tako da fino pocrni, pa je ubacite u kesu za zamrzivač, dobro je zatvorite i sačekajte 15 minuta. Kad je izvadite iz kesice, papriku ćete mnogo lakše oguliti. Oguljenu papriku ubacite u blender, dodajte majonezu, pavlaku, iscijeđeni sok ½ limuna, narendanu koricu limuna, chili, so i biber i miksajte dok ne dobijete fini umak.

Zatim, na OptiGrillu odaberite željenu temperaturu i sačekajte da se grill ugrije. Grill ploču premažite uljem, pa stavite burgere i polako ih poklopite. Pecite ih oko 3 minuta, ili duže, ako želite da imate reš burgere.

Peciva za burger razrežite na pola, pa obje unutrašnje strane bogato premažite domaćim umakom. Na donju stranu preko umaka stavite list salate, pa na njega burger, jednu krišku paradajza i poklopite drugom polovicom peciva. Uživajte u slasnim zalogajima!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.