Kako ispeći ribu u rerni, a da ostane sočna, tako je jednostavan zadatak kada imate pravi recept.
Sastojci:
500 g brancina (ili druge morske ribe)
1 luk
1 limun
500 ml bijelog vina
so
mješavina začina
peršun
maslinovo ulje
sirće
mljevena crvena paprika
Zamolite u ribarnici da vam očiste ribu kako biste imali što manje posla oko pripreme. Ribu operite pod jakim mlazom vode, pa je fino posušite. Oštrim nožem je zasijecite na nekoliko mjesta sa obje strane i položite ih u tepsiju. Ribu posolite i pospite mješavinom začina, a unutrašnjost ubacite sitno nasjeckan luk i svježi peršun.
Limun isijecite na kockice pa ga rasporedite po tepsiji. Sve pospite sa mljevenom crvenom paprikom, ostatkom peršuna, pa prelijte maslinovim uljem, sirćetom i bijelim vinom.
Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Uz ovako pripremljenu ribu poslužite kuhani krompir. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.