13.6.2019. 10:41
0
Domaća tjestenina u umaku od piletine
Donosimo vam odličan recept idealan za ove ljetne vrele dane.
Sastojci:
tjestenina 500 g:
375 g glatkog brašna (TIP 550)
3 jaja
45 ml vode
prstohvat soli

umak:
500 g pilećeg filea
1 luk
50 g pesta Genovese
Bijeli luk u prahu
Biber
So
200 ml vrhnja za kuhanje
200 g špinata
50 g lješnjaka

Za početak napravite tjesteninu u Tefal pekaču za hljeb. U posudu za pečenje hljeba ulijte vodu, pa jaja koja ste prethodno kratko umutili i malo soli. Na kraju uspite brašno i vodite računa da bude TIP 550.

Poklopite pekač, izaberite program broj 12 i količinu tjestenine (500 g) i pritisnite Start. 

Dok vam Tefal pomaže u pripremi domaće paste, vi možete napraviti umak. Piletinu isjecite na kockice, pa je kratko prepržite sa svih strana. Smanjite vatru, pa dodajte sitno nasjeckan luk. Kada luk omekša, dodajte pesto, te bijeli luk u prahu, so i biber. Špinat izblanširajte, isijecite na trakice pa dodajte u meso. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte vrhnjem za kuhanje.

Lješnjake kratko ispržite u tavici, pa ih grubo nasijecite i dodajte u sos.

Gotovo tjesteninu izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte u oblik pravougaonika na debljinu od 1-2 mm. Najbolje bi bilo da tjesteninu istanjite u mašini za pastu, ali ako je nemate onda to uradite valjkom za tijesto. Oštrim nožem tjesteninu režite na rezance, pa ih lagano uvaljajte u brašno kako se ne bi lijepili. Rezance kuhajte u ključaloj vodi koju ste prethodno posolili oko 5 minuta. Ocijedite ih, pa ih dodajte u umak i lagano izmiješajte.

Tjesteninu servirajte sa malo narendanog parmezana.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.