11.9.2019. 12:03
0
Čoko slast
Uživanje u ovom kolaču je zagarantovano, a lagan je i za napraviti. Isprobajte čoko slast!
Sastojci:

biskvit:
180 g oraha
8 jaja
180 g šećera
100 g čokolade
1 kašika mljevene kafe
1 kašika prezle
so

krema:
70 g putera
100 g šećera
100 g čokolade 
200 ml vode

Jaja podijelite na bjelanca i žumanca. U bjelanca dodajte malo soli, pa umutite čvrst snijeg. U posebnoj zdjeli pjenasto umutite žumanca i šećer, pa u to dodajte mljevene orahe, narendanu čokoladu, malo kafe i malo prezle, pa nastavite miksati. Na kraju u tu smjesu špatulom lagano i postepeno umiješajte šlag od bjelanaca.

Smjesu za biskvit izlijte u okrugli kalup (Ø27 cm) i pecite je na 180 stepeni oko 45 minuta. Tek kada se biskvit dobro ohladi, prerežite ga na pola, kako biste dobili dvije identične kore.

Dok se biskvit hladi, napravite kremu. U šerpici rastopite puter, pa dodajte šećer, kockice čokolade i vodu. Zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine u finu kremu. Ostavite da se malo ohladi i zgusne.

Prvu koru premažite sa pola količine kreme, pa stavite drugu koru i prelijte je sa ostatkom kreme. Po želji, kolač pospite sa još narendane čokolade i grubo nasjeckanim orasima, ili drugim orašastim voćem i ostavite da se dobro ohladi. Opustite se uz čoko slast! Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.