Krompir je zaista nevjerovatna namirnica, a od njega je moguće napraviti razna ukusna jela, pa čak i pljeskavice.
Sastojci:
500 g krompira
1 luk
50 g suhog mesa
1 kašičica mljevenog kima
1 jaje
so
svježi peršun
prezla po potrebi
brašno za posipanje
Krompir ogulite i izrežite ga na kocke, pa ga skuhajte u dosta vode koju ste začinili s malo mljevenog kima i soli.
Dok se krompir kuha, u tavi na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte mu kockice suhog mesa, pa dinstajte sve oko 5-7 minuta.
Skuhan krompir ispasirajte u pire, pa u njega dodajte preprženi luk i meso, jaje, svježi peršun i po želji pobiberite i posolite. Sve dobro izmiješajte, pa ako vam je smjesa previše mekana po potrebi dodajte prezlu.
Od ove smjese oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite oko 5 minuta sa svake strane. Poslužite ih uz salatu po želji, ili kao hamburgere. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.