14.10.2019. 14:15
0
Američka torta bez pečenja
Nema pečenja, nema brašna i sve bude gotovo dok trepnete. Ovu tortu će obožavati svi ukućani!
Sastojci:

podloga:
200 g keksa
120 g otopljenog putera
ostaviti da se ohladi

svijetla krema
500 g mascarpone sira
100 g šećera u prahu
ostaviti u zamrzivač oko 20 min.

tamna krema
200 g kikiriki putera
100 g šećera u prahu
ostaviti u zamrzivač oko 20 min.

dekoracija:
50 g keksa s čokoladom  
50 g čokoladnih hrskavaca (čokoladni flips, čokoladna riža i sl.)

Najprije napravite podlogu za vašu tortu. Sameljite ili usitnite rukama keks po želji, pa ga prelijte istopljenim puterom. Smjesu od keksa utisnite po dnu kalupa za torte i ostavite da se hladi.

Za to vrijeme napravite svijetlu kremu. Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu, pa sve miksajte dok ne dobijete finu kremu. Kremu, potom, ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i stavite u zamrzivač na oko 20 minuta ili duže.

Dok se prva krema hladi, napravite i završni sloj, odnosno tamnu kremu. Kikiriki puter sobne temperature pomiješajte sa šećerom u prahu, pa ga izmiksajte u glatku kremu. I ovu kremu ravnomjerno rasporedite po svijetloj kremi. Tortu dodatno ukrasite keksom koji je preliven čokoladom, te sa čokoladnim hrskavcima, flipsom, ili rižom. Sve ponovo vratite u zamrzivač i dobro ohladite. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.