17.10.2019. 11:10
0
Čoko salama s kikirikijem
Kolačić koji se topi u ustima i ostavlja hrskave komadiće kikirikija je jednostavna poslastica kojoj niko ne može odoljeti.
Sastojci:

200 g mljevenog keksa 
100 g čokolade za kuhanje
50 g karamela 
70 ml vode
1 vrećica vanilin šećera
2 kašike meda
80 g kikirikija

Na pari otopite čokoladu za kuhanje koju ste izlomili na kockice i pomiješali sa karamelama (možete koristiti koje želite karamele, ali najbolje bi bilo da budu mliječne) i malo vode. Na kraju dodajte vanilin šećer i med, pa miješajte dok ne dobijete finu kremu.

Keks po želji sameljite, pa ga prelijte sa čoko smjesom. Dodajte grubo samljeveni kikiriki (možete koristiti i neslani kikiriki), pa sve umijesite rukama dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati. Smjesu prebacite u prozirnu foliju i urolajte je u oblik salame (kobasice), pa ostavite u frižider da se dobro ohladi. Ohlađeni kolač izrežite na deblje ploške i po želji pospite sa još malo kikirikija. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.