18.11.2019. 13:00
0
Složenac Mediteraneo
Slaganje hrane je umijeće, a naš se kuhar potrudio da posloži savršenu kombinaciju mesa i povrća. Nema sumnje da je sa složencem Mediteraneo i uspio!
Sastojci:

500 g puretine
200 g mozzarelle 
1 paradajz
1 tikvica 
2 češnja bijelog luka
500 g pasiranog paradajza
1 kašika aceto balsamica 
biber
so
svježi peršun
bosiljak

Puretinu isijecite na jednake medaljone, pa ih na maslinovom ulju prepržite kratko s obje strane. U istoj tavi, potom, prerpžite i jednake kolutiće tikve, pa sve posolite i pobiberite po želji i ostavite sa strane.

Zatim, u istoj tavi kratko prerpžite sitno nasjeckan bijeli luk, pa ulijte pasirani paradajz. Posolite, pobiberite, te dodajte svježi peršun i bosiljak, te aceto balsamico. Dobro izmiješajte i na laganoj vatri krčkajte oko 15 minuta.

Dio gotovog sosa ulijte na dno vatrostalne zdjele ili kalupa, pa uspravno slažite redom medaljon, tikvica, kriška paradajza, kriška mozzarelle. Sve prelijte ostatkom sosa i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 10-12 minuta. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.