Ima li išta ljepše od toplog doma iz kojeg gledate kako vani pada snijeg, a iz tanjura miriše najbolja supa od paradajza koju ste probali.
Sastojci:
800 g pelat paradajza
2 češnja bijelog luka
1 kašika šećera
1 kašika aceta balsamica
mješavina začina
50 ml maslinovog ulja
svježi bosiljak
Pelat paradajz pomiješajte sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, šećerom, balsamicom, mješavinom začina i maslinovim uljem, pa ga stavite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu i zapecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
Pečeni paradajz, potom, izmiksajte sa
Tefal štapnim mikserom do željene gustoće, pa supu prespite u lonac i dodajte toplu vodu. Čorbu kuhajte još desetak minuta uz povremeno miješanje, a po želji je možete dodatno posoliti i pobiberiti.
Toplu supu poslužite sa par listića svježeg bosiljka i mileramom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.