Iz rerne izlaze razna mirisna i ukusna jela, a jedno od njih je i ovaj jednostavni zeljanik koji se priprema bez brašna.
Sastojci:
400 g špinata
1 stabljika prase
1 češanj bijelog luka
4 jaja
1 chili papričica
250 g krem sira
100 g ementalera
50 g parmezana
maslinovo ulje
majčina dušica
so
biber
50 g prezle
50 g putera
Proključajte veću količinu vode koju ste prethodno posolili, pa u njoj kratko izblanširajte špinat. Zatim ga ocijedite, i ostavite sa strane.
Na maslinovom ulju prepržite kolutiće prase, pa joj dodajte majčinu dušicu i chili papričicu. Kada omekša, dodajte i špinat, pa sve dobro izmiješajte i pustite da se dinsta. Pred kraj dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, posolite i pobiberite, sve još jednom dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
U većoj zdjeli jaja posolite i umutite ih pjenasto. U njih, potom, umiješajte krem sir, te narendani ementaler i parmezan. Ovu smjesu pomiješajte s povrćem.
Tepsiju ili kalup za pečenje premažite puterom, pa ga pospite prezlom. Na prezlu izlijte pripremljenu smjesu i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.