14.2.2020. 15:05
0
Pivska krilca
Pileća krila mogu biti prava poslastica ako ih napravite kako treba, a mi imamo upravo recept s kojim ne možete pogriješiti. I sočna, i hrskava, i ukusna!
Sastojci:

500 g pilećih krila
50 g senfa 
30 g ruzmarina
1 češanj bijelog luka
330 ml piva
10 ml maslinovog ulja
30 g korijena celera
so
biber

Tajna je u dobroj marinadi, a ova pivska je fantastična. Dakle, u veću zdjelu stavite senf, ruzmarin, sitnije nasjeckan bijeli luk, pivo i maslinovo ulje, pa sve dobro izmiješajte. Kad se svi sastojci sjedine, dodajte krila i pokušajte ih što bolje namočiti u marinadu. Pokrijte sve plastičnom folijom i ostavite da stoji najmanje dva sata, a još bolje preko noći.

Marinirana krilca poredajte u tepsiju, po želji ih posolite i pobiberite, te dodajte kockice korijena celera. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Tada ih izvadite, pa ih sve još jedno prelijte preostalom marinadom i vratite u rernu na još 10-15 minuta.

Gotova krilca poslužite uz kuhani krompir ili pomfrit. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.