Poznati kao omiljeni desert, palačinci imaju i svoju drugu stranu. Odlični su i kad su slani!
Sastojci:
400 g brašna
400 ml mlijeka
30 g rastopljenog putera
2 jaja
biber
so
muškatni oraščić
vlasac
namaz:
lebleć (kuhano povrće)
Obično se sa palačincima zasladimo, ali ovoga puta odlučili smo se na slanu varijantu. U većoj zdjeli pomiješajte brašno i mlijeko, pa mikserom umutite tijesto. Kada se sjedini, dodajte rastopljeni puter i jaja, pa sve posolite i pobiberite. Na kraju dodajte malo muškatnog oraščića i najmanje 2 velike kašike vlasca. Sve miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite je u frižider na pola sata.
U
Tefal tavi ispržite palačinke i slažite ih jedne na druge. Gotove palačinke možete namazati domaćom paštetom, sirnim namazom, ili čak i sa Leblećem kojeg je naš kuhar uz pomoć Tefal štapnog miksera pretvorio u glatku kremu. Koju god kombinaciju da odaberete sigurni smo da nećete pogriješiti.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.