Sastojci:
500 – 600 g skuše
100 g pšeničnog brašna
100 g kukuruznog brašna
300 – 400 g krompira
1 luk
maslinovo ulje
so
biber
marinada:
100 ml piva
ruzmarin
bijeli luk u prahu
so
biber
Za početak napravite marinadu. U pivo umiješajte ruzmarin, bijeli luk u prahu, te so i biber. Očišćenu ribu stavite u marinadu i što bolje je namočite. Pomiješajte pšenično i kukuruzno brašno, pa u tu smjesu uvaljajte mariniranu ribu.
Zagrijte veću količinu maslinovog ulja, pa u njemu ispržite ribu. Oko 7-8 minuta sa svake strane biće dovoljno za hrskavost s vana i mekano meso iznutra.
Kao prilog ovom jelu sjajno će se uklopiti krompir salata. Krompir ogulite i izrežite na kocke, pa ga kuhajte u slanoj vodi oko 25 minuta. Zatim, na maslinovom ulju prepržite ploške luka, pa u njih dodajte skuhani krompir. Sve posolite i pobiberite i poslužite uz skušu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.