Čufte mogu biti i u bijelom umaku, a jednako su ukusne i od pilećeg mesa u šta ćete se i sami uvjeriti kad isprobate ovaj jednostavni recept.
Sastojci:
300 g rezanaca (tagliatelle)
400 g faširanog mesa (piletina)
250 ml pilećeg temeljca
120 krem sira (ili milerama)
1 luk
so
biber
svježi peršun
Kod jela sa pastom možete birati tjesteninu koju volite, ali kod ovog recepta je najbolje da se držite rezanaca, odnosno tagliatella. Dakle, pastu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Dok se tjestenina kuha, napravite čufte. U faširano pileće meso dodajte sitno nasjeckan luk, te so i biber, pa napravite mesne okruglice željene veličine, ali bolje je da su manje. Čufte kratko prepržite na ulju, pa ih izvadite na papirni ubrus.
U istu tavu ulijte pileći temeljaca, smanjite vatru i lagano umiješajte krem sir. Po želji sve još malo posolite i pobiberite. Kada umak proključa, ubacite čufte i krčkajte ih oko 10-15 minuta. Na kraju, dodajte skuhanu tjesteninu i sve dobro izmiješajte, pa pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.