Kada zamirišu snijegovi, definitivno je vrijeme za grah i to onaj s mesom. Uz pomoć Tefala ovo tradicionalno jelo pripremit ćete za malo više od pola sata.
Sastojci:
600 g graha
160 g suhog mesa
160 g juneće kobasice
100 g zelene paprike
1 veći luk
1 svježi paradajz
2 češnja bijelog luka
60 ml vode
Za potpuni uspjeh ovog recepta mnogo je bitno da grah namočite u vodu. Minimalno vrijeme namakanje je oko 2 sata, a ako želite mekan grah onda ga ostavite u vodi što duže.
Pripremite i ostale namirnice. Luk izrežite na četvrtine, paradajz ogulite i nasjeckajte na kockice, usitnite bijeli luk, a možete ostaviti i čitave češnjeve, papriku narežite na kocke. Suho meso nemojte sitniti, ostavite veće komade, a i kobasice ostavite u komadu.
Sve sastojke dodajte u
Tefal One pot automatski električni lonac pod pritiskom, pa prelijte vodom i zatvorite.
Odaberite program za kuhanje pod visokom pritiskom (Pressure Cook – High Mode), namjestite sat na 35 minuta i pritisnite Start. I o grahu više ne morate razmišljati dok ne bude gotov. Nema miješanja, nema provjeravanja da li je kuhan i sl. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.