30.11.2020. 11:45
0
Cicer pasta
Leblebija je sve popularnija namirnica u kuhanju i svakom jelu podari poseban šmek. Tako se obična pasta s tikvicama pretvori u specijalitet iz najboljih restorana.
Sastojci:

200 g tjestenine
2 tikvice
100 g leblebija
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
50 g sira ribanca

Ako koristite suhu leblebiju, potrebno je da je namočite par sati u vodi, pa je onda skuhate. Naravno, jednostavnije je i brže ako se poslužite leblebijama iz konzerve koje su već spremne za konzumaciju.

Najprije, skuhajte pastu al dente. Izaberite oblik tjestenine koji najviše volite, to ne moraju biti makaroni kao kod našeg kuhara. 

Pola mjere leblebija (50 g) izmiksajte štapnim mikserom, ili u blenderu, kako biste dobili gusti umak.

Zatim, na maslinovom ulju prepržite ploškice tikvice, pa kada porumene, dodajte i ostatak leblebija, te i njih kratko prepržite. Na kraju, sve prelijte umakom, pa dodajte skuhanu tjesteninu. Sve posolite i pobiberite, te pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom. Jelo završite tako što ćete sve posuti ribancem i sve još jednom dobro izmiješati. Dobar tek želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.