Nije kiseli kupus samo salata ili sarma! Znate li samo kakvo ukusno varivo dobijete od ove namirnice bogate vitaminom C?!
Sastojci:
250 g faširanog telećeg mesa
250 g faširanog junećeg mesa
300 g kiselog kupusa
200 g luka
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika mljevene crvene paprike
1 kašika brašna
so
biber
Luk isijecite na sitno pa ga dobro izdinstajte. Dodajte faširano meso, pa nastavite dinstati. Sve pospite sa mljevenom crvenom paprikom i brašnom i dobro izmiješajte. U posebnoj većoj Tefal tavi izdinstajte kiseli kupus izrezan na tanke trakice, pa ga dodajte u tavu sa mesom i lukom.
Dobro izmiješajte sve sastojke, posolite, pobiberite, pa dodajte 250 ml tople vode i pustite da krčka oko 10-15 minuta. Kada tečnost skoro ispari ulijte vrhnje za kuhanje i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.