Ako ste u prilici uzgajati vlastito povrće, to vam može pomoći i u lakšem odabiru jela koja ćete kuhati. Sve sastojke, osim gljiva, koje smo koristili za pripremu ove supe možete uzgojiti u svojoj bašti.
Sastojci:
150 g karfiola
150 g graška
50 g šampinjona
1 veći luk
1 mrkva
1 manji krompir
½ glavice kelja
1 tikvica
1 stabljika prase
1 povrtna kocka za supu
50 g putera
svježi peršun
so
biber
U Tefal šerpi najprije prepržite sitnije narezan luk, pa dodajte kockice mrkve i dinstajte par minuta. Tada dodajte kocke krompira, grašak, usitnjene listove kelja, kockice tikvice, kolutiće prase i cvjetove karfiola. Sve prelijte sa jednom litrom tople vode i ubacite povrtnu kocku za supu i kuhajte najmanje 20 minuta.
Pred kraj dodajte puter, svježi peršun, posolite i pobiberite po želji, i
Tefal štapnim mikserom usitnite povrće do željene gustoće.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.