18.5.2022. 15:00
0
Tropska salata
Kažu da su boje na tanjiru jako bitne ne samo za izgled nekog jela, već i za njegov okus. Tropska salata je baš takva... prepuna boja, divnih mirisa i još boljih okusa!
Sastojci:

½ avokada
½ mango
½ crvene paprike
100 g crvenog graha (iz konzerve)
400 ml vode
50 g kvinoje
50 g miksa sjemenki (lan, susam, ćurokot, suncokret)
1 kašika senfa
1 kašika meda
30 ml maslinovog ulja
sok 1 limuna
biber
so

U Tefal wok tavi zagrijte vodu, blago je posolite, pa dodajte najprije kvinoju, a potom i miks sjemenki. Sve dobro izmiješajte i prije nego proključa skinite s vatre i ostavite da stoji oko 20 minuta, odnosno do kad kvinoja i sjemenke ne upiju svu tečnost.

U posebnoj zdjeli pomiješajte senf, med i limunov sok. Posolite i pobiberite po želji, te u sve umiješajte maslinovo ulje. Ostavite sa strane.

Avokodo i mango izrežite na tanke kriškice, a papriku na trakice. Sve pomiješajte zajedno sa crvenim grahom, pa dodajte namočenu kvinoju i sjemnke i prelijte smjesom od meda, senfa, limunovog soka i maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte i uživajte u nesvakidašnjem obroku.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.