Mekani tamni biskvit ukrasili smo ukusnom žutom kremom i dobili kolač na tufne.
Sastojci:
biskvit:
5 jaja
250 g šećera
100 ml ulja
100 ml bademovog mlijeka
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
50 g kakao praha
krema:
3 kesice pudinga od vanilije
60 g šećera
50 g kokosovog brašna
200 ml bademovog mlijeka
800 ml mlijeka
U većoj zdjeli pomiješajte puding od vanilije i šećer, pa ih povežite sa bademovim mlijekom. U Tefal šerpi zagrijte mlijeko, pa kada skoro proključa, ulijte smjesu sa pudinom i na laganoj vatri kuhajte oko 3-4 minute uz neprestano miješanje. Na kraju u smjesu umiješajte kokosovo brašno i skinite s vatre.
Smjesu za biskvit napravite jednostavno uz pomoć
Tefal multipraktika. Najprije izmiksajte jaja, pa dodajte šećer, bademovo mlijeko i ulje. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, pa ga umiksajte u smjesu. Na kraju u smjesu umiksajte i kakao prah, pa sve izlijte u tepsiju.
Puding smjesu, potom, po želji rasporedite po tamnom biskvitu i sve stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Kolač bi trebao biti gotov za dvadesetak minuta, a ne morate čekati da se ohladi prije konzumiranja.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.