2.2.2023. 16:43
0
Kesten muffini
S vana biste rekli da je riječ o običnom muffinu, ali kada ga zagrizete, a u usta vam se izlije preukusna krema, onda ostanete, doslovno bez teksta i samo želite još... i još... i još!
Sastojci:

200 g putera
150 g bijele čokolade
200 g šećera
250 g kesten pirea
200 g brašna
50 g meda
4 žumanca
4 jaja
pistacija za posipanje

U šerpici otopite puter na laganoj vatri, pa dodajte bijelu čokoladu i med. Lagano miješajte kako bi se smjesa sjedinila. Ne dozvolite da smjesa proključa, nego kada bude dovoljno zagrijana, skinite je s vatre i nastavite miješati da se puter i čokolada što bolje povežu. Ostavite sa strane.

U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, žumanca i šećer. Potom, u smjesu umiksajte kesten pire sobne temperature, a zatim i smjesu od bijele čokolade i putera. Na kraju u smjesu postepeno umiksajte brašno.

Sa dobivenom smjesom napunite kalupe za muffine malo više od pola, pa sve pospite nasjeckanim pistacijama. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.