16.11.2017. 11:18
1
Grilovani losos sa salatom od manga
Ljubitelji kuhanja ponekad imaju strah od pripreme pojedinih namirnica, jer se plaše da im jelo neće uspjeti. Ali sa receptom Žarka Marića za grilovanog lososa vidjet ćete da ne možete pogriješiti, a losos će postati redovna namirnica na vašem meniju.
Sastojci:

4 filea lososa
1 limun 
so 
biber 

Salata:
1 veliki mango
1 luk
2 grančice svježeg bosiljka
2 kašike soka od limuna

Filete lososa dobro isperite pod mlazom hladne vode, pa ih posušite papirnim ubrusom. Zatim ih pospite sokom i koricom svježeg limuna. Posolite i pobiberite po želji, i ostavite ribu da stoji dok pripremate salatu.

Probajte pronaći što zreliji mango, jer će tako salata biti slađa i sočnija. Dakle, mango ogulite i isjecite na kockice. Natrgajte svježe listove bosiljka, isjecite luk na tanke kriškice i sve prelijte sokom od svježeg limuna. Umjesto limuna, možete koristiti i limetu, ili napraviti kombinaciju ove dvije namirnice.

Na Tefal OptiGrillu odaberite opciju za pečenje ribe, pa sačekajte signal da je aparat spreman za grilovanje. Kada stavite filete i poklopite OptiGrill ostaje vam samo da pratite boje na svjetlosnom indikatoru. Kada indikator požuti vaš losos je slabo pečen, narandžasta je simbol za srednje pečen, a kada indikator pocrveni dobit ćete dobro pečen file. Tefal je partner dobrog ukusa.

Vaš savrešno grilovan file poslužite uz sočnu salatu od manga i uživajte u zdravom obroku.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.