20.11.2017. 11:45
0
Kotlić od cipala
Ribu uglavnom pržimo, pečemo ili „bacimo“ na roštilj, ali to je odlična namirnica i za pripremu supa, čorbi i drugih variva. Ako još niste probali cipala, Žarko Marić ima odličan recept koji će vas okrijepiti u ove hladne dane.
Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 kg luka
200 g krompira
1 kašika sirćeta
1 kg cipala
1 stabljika celera
voda
so
mješavina začina

Ribu isjecite na deblje odreske, dobro isperite, pa posušite papirnim ubrusom. U većem loncu izdinstajte luk, pa kad omekša preko poslažite kriške krompira koje ne bi trebale biti tanje od 1 cm.

Po krompiru, zatim, poslažite odreske ribe, krupno nasjeckanu stabljiku celera i sirće. Po želji u vaš kotlić dodajte mješavinu začin, so i biber, te sve prelijte vodom.

Smanjite vatru i pustite kotlić da krčka najmanje 60 minuta. Što se bude duže kuhao, kotlić će biti ukusniji i mekši. Prilikom kuhanja kotlić nemojte miješati kašikom, već lagano protresite lonac, a po potrebi možete doliti još vode. Kod pripreme kotlića Žarko je i ovoga puta imao pomoć Tefala. Uz kotlić poslužite zelenu salatu, a godit će vam i čaša crnog vina.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.