8.12.2017. 10:13
0
Kljukušica iz tave
Ovo je jedan od onih recepata kojeg ćete često koristiti, jer dobijete ukusno i toplo jelo za manje od pola sata. Uskoro bi odgovor na pitanje „šta bismo mogli jesti“, u većini slučajeva mogao biti „kljukušicu“!
Sastojci:

2 kašike ulja
1 veći luk
1 veliki krompir 
1 kašika mješavine začina
1 kašičica soli
300 g žutog sira 

Veću glavicu luka izrežite na tanke kriške, pa ga prodinstajte na ulju u tavi sa neprijanjajućom podlogom. Veći krompir, ili dva manja, ogulite i izrendajte pa dodajte u tavu nakon što luk omekša. Začinite po želji, ali nemojte pretjerati sa solju, jer ćete kasnije dodati sir.

Krompir i luk dobro izmiješajte i pustite da se lagano zapeku. Kada i krompir omekša dodajte izrendani žuti sir po želji (gouda, edamer, cheddar i sl.). Sir će se lagano topiti i dodatno povezati luk i krompir. Tavu lagano protresite nekoliko puta, pa kada vidite da se kljukušica počela odvajati od tave vrijeme je da je okrenete. Najlakši postupak da okrenete kljukušicu jeste da tavu poklopite većim tanjurom i okrenete je naopačke. Zatim, lagano, pazeći da se kljukušica ne raspadne, sa tanjura je vratite u tavu i pecite  još nekih 5-10 minuta. Žarko Marić je i ovoga puta imao pomoć svog prijatelja Tefala.

Ako želite, vašu kljukušicu prije serviranja možete preliti mješavinom rastopljenog putera i mlijeka i poslužiti uz jogurt ili zelenu salatu. 
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.