Mnogo finih sastojaka spojite u jedan lonac i dobijete Bosansku čorbu. Ovo jelo je kao stvoreno za hladnih zimskih dana.
Sastojci:
2 kašike ulja
1 veći luk
100 g suhog mesa
400 g teletine
1 mrkva
1 korijen peršuna
1/3 korijena celera
1 stabljika prase
so
crvena paprika
mješavina začina
biber
500 ml povrtnog temeljca
100 g kukurza
1 kašika koncentrata paradajza
Na ulju popržite veću glavicu luka, pa joj dodajte sitne komadiće suhog mesa. Zatim, ubacite teletinu isjeckanu na kockice veličine zalogaja. Kada meso blago porumeni dodajte korijenasto povrće: mrkvu, peršun i celer. Pustite sve da se kratko dinsta, pa ubacite krupno isjeckanu stabljiku prase. Začinite, pa sve prelijte povrtnim temeljcem i pustite da se krčka najmanje 25 minuta.
Pred kraj kuhanja dodajte kukuruz i kašiku koncentrata paradajza. Sve fino umiješajte i pustite da se krčka još desetak minuta. Uz ovu čorbu će prijati topao domaći hljeb ili pogača. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.