14.12.2017. 10:23
0
Pureći paprikaš iz friteze
Tefalov slogan „Ideje bez kojih ne možete“ na najbolji mogući način spoznate koristeći Tefalove aparate za pripremu hrane. Jedan od njih je i Actifry Express friteza u kojoj možete pripremati razna jela, kao što je, recimo, pureći paprikaš.

Sastojci:

600 g purećih medaljona
3 paprike (zelena, crvena i žuta)
1 luk
2 kašičice maslinovog ulja
75 ml bijelog vina
½ kašičice jabukovog sirćeta
100 ml vode
so i biber

Pureće medaljone isijecite na trakice. Paprike očistite od peteljki i sjemenki, pa ih narežite na tanke trakice. Luk isijecite na tanke kolutiće.

U Actifry Express fritezu najprije staviti paprike i luk, te ih prelijte maslinovim uljem. Kuhajte ih oko 8 minuta, pa dodajte i ostale sastojke: puretinu, bijelo vino, sirće, vodu i začine.

Poklopite fritezu i nastavite sa kuhanjem, a vaš paprikaš bi trebao biti gotov za 12 minuta. Uz ovo jelo možete poslužiti kuhanu rižu. Žarko Marić se uvjerio da je kuhanje jednostavnije uz pomoć Tefala.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.