15.1.2018. 11:36
0
Riblji kroketi sa krompir salatom
Kažu da ribu treba jesti barem jednom sedmično, a ako niste ljubitelj okusa ribe, Žarko Marić ima odličan recept za riblje krokete. Uz njih će se odlično uklopiti krompir salata u narančinom soku.
Sastojci:

kroketi:
300 g fileta oslića 
2 češnja bijelog luka
1 kašika peršuna
1 kašičica mješavine začina
so
biber
1 kašika maslinovog ulja
1 jaje 
20 g prezle

krompir salata:
2 kašike maslinovog ulja
3 češnja bijelog luka
korica 1 naranče
1 kg kuhanog krompira
so
mješavina začina
sok 1 naranče
ruzmarin

Filet oslića usitnite pa ga pomiješajte sa bijelim lukom, peršunom, začinima i maslinovim uljem. Da biste dobili finu smjesu za oblikovanje kroketa pomoći će vam štapni mikser. Kada dobijete glatku smjesu dodajte jaje i prezlu i oblikujte krokete. Ostavite ih sa strane, pa pripremite salatu.

Krompir ogulite i izrežite na ploške, pa skuhajte, ali pazite da ga ne prekuhate. S vremena na vrijeme, provjerite viljuškom da li se krompir mrvi. Ocijedite ga i ostavite sa strane.

U dubljoj tavi, ili šerpi, zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite čitave češnje bijelog luka i koricu naranče. Dodajte krompir i fino ga izmješajte sa koricom i lukom, pa kad se počne lijepiti za dno posude u kojoj se peče, prelijte ga sokom naranče i začinite. Krompir salatu ostavite da se hladi, a za to vrijeme ispržite krokete. Kuhanje je mnogo jednostavnije kad je tu Tefal!

Krokete možete pržiti u tavi u većoj količini ulja, ili ih jednostavno izgrilujte kao što je to Žarko učinio. Ovi riblji kroketi će se odlično slagati uz krompir salatu koja miriše na svježe naranče.


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.