16.1.2018. 9:57
0
Medena piletina s povrćem iz rerne
Piletina je čest gost domaćih trpeza, pa onda nije ni čudo da postoji toliko različitih recepata za njenu pripremu. Evo jednog koji možda još uvijek niste probali, a pileći bataci ispadnu prava poslastica.
Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
8 komada pilećih bataka
40 g putera
2 češnja bijelog luka
1 luk
1 kašika meda
so
origano
ruzmarin
mješavina začina
200 ml vrhnja za kuhanje
2 veća krompira
1 vrećica smrznutog graška
2 mrkve

Batake zarežite na par mjesta, pa rukama utrljajte mješavinu začina. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, a batake kratko popržite sa obje strane i izvadite.

U istu tavu dodajte puter, pa kada se rastopi ubacite sitno nasjeckane bijeli i crveni luk. Začinite i kratko dinstajte. Potom, dodajte med i miješajte dok se ne istopi. Na kraju sve prelijte vrhnjem za kuhanje i pustite da proključa, pa skinite s vatre.

Tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, pomastite, pa po dnu poredajte kockice krompira i mrkve, te dodajte grašak. Preko povrća poredajte batake, a onda sve zalijte medenim umakom. Tepsiju prekrijte folijom i stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Zatim, skinite foliju i pecite još otprilike 10-15 minuta dok bataci ne porumene. Tefal, ideje bez kojih ne možete! 


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.