18.1.2018. 13:32
0
Topla voćna salata
Voćna salata spada u ljetnu poslasticu, koja osvježava i hrani naš organizam neophodnim vitaminima. No, ovaj zdravi desert možda je ispravnije jesti zimi, kada je naš organizam više izložen virusima i bakterijama. Stoga je Žarko Marić napravio toplu voćnu salatu koja će vas ugrijati i popraviti vam raspoloženje.
Sastojci:

4 jabuke
2 naranče
1 limun
1 štapić cimeta
½ ananasa
1 banana
1 kiwi
komadić đumbira

Za pripremu pojedinih jela dobro je imati pomoć profesionalca u kuhinji. Tako uz pomoć Tefalovog XXL ZN655H sokovnika možete napraviti voćni napitak kakav poželite.

Žarko je iskoristio pomoć Tefala za pripremu tople voćne baze koja će od voćne salate napraviti super ukusan obrok. Dakle, od 2 jabuke, 1 naranče, 1 limuna i komadića đumbira napravite sok, pa ga izlijete u dublju tavu. Dodate štapić cimeta (može i kašika cimeta u prahu) i miješajući krčkate ovaj voćni sos oko 5-10 minuta.

U dubljoj zdjeli pomiješajte oguljene i nasječene na kockice ili ploške 2 jabuke, 1 naranču, pola ananasa, 1 bananu i 1 kiwi. Voće prelijte toplim voćnim sosom i poslužite u manjim zdjelama.

Ako niste navikli na toplo voće, salatu možete ostaviti i malo da se ohladi, ali svakako je potrebno potrošiti u nekoliko sati nakon što je napravljena. 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.