20.3.2018. 7:45
0
Pureći zamotuljci sa gorgonzolom
Pureće meso, mnogi će se složiti, nema neki prepoznatljiv i upadljiv okus, pa je zahvalno za kombiniranje sa različitim namirnicama. Ovoga puta, puretina se odlično „uparila“ sa suhim mesom i gorgonzolom.
Sastojci:

500 g purećeg filea
2 kašike chili sosa
150 g gorgonzole
150 g suhog mesa
so

File podijelite tako da dobijete četiri šnicle slične veličine. Ako želite možete ih blago istucati čekićem za meso. Meso posolite sa obje strane, a samo jednu stranu premažite chili sosom. Ukoliko niste ljubitelji chilija, meso možete premazati i ajvarom.

Gorgonzolu možete isjeći na kockice ili na prutiće, pa ih poredati po sredini šnicle. Zatim ih pažljivo urolajte, a potom dobivene zamotuljke umotajte u tanko narezane komade suhog mesa. Zamotuljke dodatno učvrstite čačkalicama.

Mesne zamotuljke, zatim, poslažite u tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, koju ste prethodno pomastili i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ove ukusne zamotuljke poslužite uz grilovano povrće, ili čušpajz. Žarki Marić je i ovoga puta imao veliku pomoć njegovog prijatelja Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.