22.3.2018. 11:47
0
Tanka pogača
Pogaču možete napraviti na stotinu načina, ali uvijek se traži recept koji će omogućiti brzu i jednostavnu pripremu. Tanka pogača je začas gotova, a nećete je moći prestati jesti.
Sastojci:

500 g brašna 
½ kockice svježeg kvasca
200 ml mlake vode 
125 ml jogurta
6 kašika maslinovog ulja
2 kašike mlijeka
so
šećer
susam
kim

Kada radite sa svježim kvascem najbolje je da prvo kvasac pomiješate sa malo tople vode i ostavite da odreaguje. U većoj i dubljoj zdjeli brašno pomiješajte s kvascem koji je odreagovao, te dodajte jogurt i 4 kašike maslinovog ulja. Toplu vodu dodajite postepeno, kako vam tijesto ne bi postalo prerijetko. Tijesto posolite po želji, pa ga mijesite dok ne postane glatko.

Pokrijte ga krpom ili folijom i ostavite na toplom oko pola sata da nadođe. U posebnoj zdjelici pomiješajte 2 kašike maslinovog ulja i 2 kašike mlijeka. 

Nakon pola sata tijesto kratko premijesite, pa ga prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći pogaču. Pogaču, zatim, premažite mješavinom ulja i mlijeka, pa je pospite sjemenkama kima i susama. 

Prije pečenja pogaču možete ostaviti još malo da nadođe. Stavite je u zagrijanu rernu i pecite oko 25 minuta, odnosno dok fino ne porumeni. Uz ovu pogaču možete poslužiti kajmak, suho meso, a dobro će ići i uz neko pečenje. Tefal, ideje bez kojih ne možete!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.