17.4.2018. 16:42
0
Sakriveni biftek
Zašto skrivati odličan komad mesa, pitanje je koje vam prvo padne na pamet kad vidite naziv ovog recepta. Ali, u tome i jeste tajna. Meso zamotano u tijesto postaje mekano, sočno i nevjerovatno ukusno.
Sastojci:

800 g bifteka ili telećeg filea
400 g lisnatog tijesta 
2 kašike ulja
2 kašike senfa 
1 kašika mješavine začina
1 kašičica bibera
1 kašičica timijana 
1 jaje

Na jačoj vatri meso popržite na ulju sa svih strana, tek toliko da porumeni. Izvadite ga na tanjur i poklopite, pa ostavite da stoji.

Za to vrijeme lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini razvaljajte na debljinu od 0,5 cm. U posebnoj zdjelici pomiješajte senf i začine, pa sa tom smjesom obilato premažite meso.

Meso potom zarolajte u tijesto, pazeći da ga detaljno omotate, kako sokovi iz mesa ne bi curili vani. Tijesto koje vam ostane viška, možete iskoristiti za ukrašavanje. Na kraju sve premažite umućenim jajetom, pa pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. 

Sakriveni biftek ostavite da odleži oko desetak minuta, pa ga narežite na deblje kriške i poslužite uz sezonsku salatu. I ovoga puta, Žarki Mariću je u pripremi jela pomogao vjerni prijatelj Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.