23.5.2018. 15:02
0
Jaffa musli torta
Torte obično pravimo za neke specijalne prilike, ali zašto se ne počastiti i onako, čisto iz gušta?! Dr. Oetker ima odličan prijedlog da to učinite sa Jaffa musli tortom!
Sastojci:

biskvit:
120 g Dr. Oetker Vitalis 7 Žitarica integralni musli
300 ml soka od naranče
140 g brašna 
3 žumanca 
6 bjelanaca 
100 g šećera 
1 vrećica Dr. Oetker praška za pecivo

krema: 
2 vrećice Dr. Oetker Special Puding za jaffa kolač

preljev:
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica Dr. Oetker Kremfix
2 kašike Dr. Oetker Vitalis 7 Žitarica integralni musli

Kao i svaka torta, i Jaffa musli torta iziskuje malo više vremena za pripremu, ali sve se to na kraju itekako isplati. Za početak, Vitalis 7 Žitarica integralni musli potopite u sok od naranče i ostavite 10 minuta da žitarice omekšaju i nabubre.. Razdvojite žumanca od bjelanca, pa od šest bjelanaca napravite čvrst snijeg. Tri žumanca izmiksajte sa šećerom dok ne postanu pjenasta.

Zatim, u većoj i dubljoj zdjeli pomiješajte natopljeni musli sa brašnom i Dr. Oetker praškom za pecivo. Dodajte umućena žumanca i lagano kašikom miješajte dok se smjesa ne sjedini. U tu smjesu, potom, postepeno dodajite umućena bjelanca i lagano ih špatulom miješajte. Kad se sastojci sjedine, smjesu izlijte u okrugli kalup i poravnajte. Biskvit ide u zagrijanu rernu na 180 stepeni i peče se oko 35 minuta.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Zahvaljujući Dr. Oetkeru tu je Special Puding za jaffa kolač koji je jednostavan za napraviti, a vašoj torti ti će dati punoću okusa. Puding napravite prema uputstvu na vrećici i ostavite da se hladi.

I biskvit kada se ispeče, treba ostaviti da se fino ohladi, a potom ga dijagonalno prerezati na pola kako biste dobili dvije identične kore. 

Ostatkom soka od naranče premažite obje kore. Tortu slažite tako što ćete na prvu koru staviti pola kreme od pudinga i ravnomjerno je rasporediti po čitavoj kori. Poklopite sve sa drugom korom, pa fino rasporedite ostatak kreme.

Za preljev je potrebno izmiksati vrhnje za šlag zajedno sa Dr. Oetker Kremfixom. Sa tim šlagom obložite cijelu tortu i po vrhu i sa strana, te je na kraju pospite sa integralnim muslijem. Pripremljenu tortu ostavite u frižider i poslužite je ohlađenu. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.